VSO Software ogłasza wydanie nowego produktu: Blu-ray To DVD Converter.

TOULOUSE, Francja (8 grudnia 2010) –
VSO Software udostępniło dzisiaj Blu-ray To DVD, program pozwalający na konwersję i nagrywanie zabezpieczonych nośników Blu-ray do formatu DVD Video..

Konwerter ooferuje interfejs użytkownika w postaci kreatora krok-po-kroku, by stworzyć DVD w 3 kliknięciach: wskaż film Blu-ray przeznaczony do konwersji, wybierz ustawienia i nagrywaj!
Ustawienia zawierają podstawowe dane DVD takie, jak region, format (PAL lub NTSC), ustawienia proporcji (widescreen czy fullscreen), ale przede wszystkim ustawienia jakości.
Projekt wyjściowy pozwala na dodanie wielu ścieżek Audio i napisów, integrację menu (zawiera dedykowane szablony) i dodanie rozdziałów.
Wraz ze zintegrowanym silnikiem do nargywania, Blu-ray To DVD kompresuje pliki Blu-Ray i nagrywa je na nośniki DVD (jedno- i dwuwarstawowe) automatycznie lub pozwala na zachowanie wyników konwersji i możliwość nagrania ich później, czy też utworzenie wielu kopii materiału.

“W przeciwieństwie do innych programów na rynku, nasz Blu-ray To DVD Converter wyświetla wszystkie pliki głównego tytułu wideo, w poprawnej kolejności, a także wspiera wiele kątów ustawień kamery: nigdy więcej nie traćmy czasu na wyborze plików!” wyjaśnia Cedric Van-Dendaele, deweloper produktu Blu-ray To DVD w firmie VSO Software.
Dodaje także: “W nadchodzącym programie Blu-ray Converter Ultimate, dostępne będą różne formaty wyjściowe, oprócz zapisu do DVD, takie jak konwersja i transfer do urządzeń firmy Apple i konsol do gier.”

Blu-ray To DVD Converter może zostać pobrany tutaj: http://www.vso-software.fr/download.php
Bezpłatna wersja próbna dodaje znak wodny do wyjściowych projektów wideo.
Pełna wersja kosztuje 49.99$.

Firma VSO Software to innowacyjna firma umiejscowiona ze swoją siedzibą we Francji (Toulouse). W momencie startu na rynku, oferowała głównie programy do nagrywania, obecnie jednak ustabilizowała się jako firma oferująca oprogramowanie do tworzenia, edycji i zarządzania multimediami, dziękiczemu jest rozpoznawana na całym świecie. VSO Software za zadanie postawiło sobie cel tworzenia wysokiej jakości oprogramowania z interfejsem użytkownika łatwym do użycia przez osoby na różnym poziomie zaawansowania obsługi komputera.

Kontakt

Prasa i twórcy witryn internetowych mają prawo do publikowania wersji próbnych na swoich stronach Web i nośnikach CD.
Annelise Vo Thanh,
Email: annelise@vsosoftware.fr